Kamis, 10 Desember 2015

Khasiat dan Manfaat Jelly Gamat Gold G

Dari kajian pakar-pakar membuktikan bahawa Khasiat Jelly Gamat Asli gamat / gamat mengandungi "Faktor Pertumbuhan sel" (faktor pertumbuhan semula sel) yang merangsang pertumbuhan semula / pemulihan sel-sel dan tisu badan yang telah rosak / sakit walaupun reput, jadi sihat / pulih. Gamat berkembang kaya dengan faktor yang boleh membaiki sel-sel yang rosak. Kandungan protein sehingga 86.8% asid lemak yang berkesan dan penting menguatkan sel-sel hati untuk mengeluarkan antibodi. Kerana ia juga timun laut (gamat) sering dipanggil immunomodulators. Oleh kerana kandungan yang tinggi kolagen, timun laut (gamat) sel mujarab menjana semula secara ringkas. Menurut Dr. Zen, gamat larut dalam air supaya mudah diserap di dalam hati tanpa melalui detoksifikasi. (Poster)

Ini juga disokong hasil penyelidikan oleh Prof. Aleli Gana dan Dr. Florinia Merca dari Fakulti Kimia, Universiti Filipina, Filipina menemui sebatian Manfaat Jelly Gamat Asli  aktif menghalang pertumbuhan sel-sel kanser. Sebatian yang dipanggil Lectin. Kajian menunjukkan, timun laut pada kepekatan 50 mikrogram menggumpal dan menghalang pertumbuhan sel-sel kanser. Sesuatu yang serupa dibuktikan Jaime Rodriguez, Universidad de Santiago de Compostela, Sepanyol. (Poster)

Menurut Dr.Ir.M. Ahkam Subroto, M.App.Sc., Bioteknolog LIPI penyelidik, kandungan protein yang lebih tinggi dalam timun laut yang mencapai 86.8%, kedua diberikan kepada pesakit kencing manis. Bermain protein yang tinggi menjana semula sel-sel beta pankreas yang menghasilkan insulin. Oleh itu, peningkatan pengeluaran insulin. (Poster 441, Ogos 2006, halaman 109).

Tidak ada komentar:

Posting Komentar